[the_ad_group id="121"]
[the_ad_group id="122"]

משפחת לוין

לא, אנחנו לא נוצרים ולא מחזיקים עצי אשוח בבית, אבל הילדים שלנו, רשף (11) וארד (7.5) מעריצים את חג המולד בערך מגיל שלוש, הודות לסדרות ילדים מחו"ל, בעיקר אמריקאיות, שבכל עונה שלהן יש לפחות ארבעה פרקים על כריסמס. צריך להודות שזה חג הרבה יותר ציורי מפסח, למשל, וגם שופע מתנות, אז הילדים מתלהבים.

חיכינו שהם יגיעו לגיל שיאפשר לכולנו להפיק הנאה מטיול בלונדון בתקופה שלקראת הכריסמס. לונדון גדולה, הומה וצפופה, ולנסוע לשם עם ילדים זה לא קל. רצינו, למשל, שלילדים תהיה יכולת להביע את עצמם אם, חלילה, יילכו לאיבוד, ברגע של חוסר תשומת לב שלנו בתחנת הטיוב או ברחוב הסואן, כי זה יכול לקרות במשפחות הכי טובות.

באמצע דצמבר האחרון הגשמנו את התכנית, ונסענו: חייש, בן זוגי, אני, הילדים שלנו ובת דודתי ובתה בת העשר ללונדון, בעודה מתכוננת לכריסמס, לחמישה ימים.

כריסמס בלונדון עם הילדים

חמוטל לוין, דצמבר 2017

רחוב אוקספורד, לונדון איי וגדת התמזה, מוזיאון הטבע, שוק קמדן ועוד

בכמה מילים:

למה לונדון? כי רצינו טיול לאירופה שלא מצריך טיסה ארוכה, ומניסיוני אווירת הכריסמס מורגשת מאוד בלונדון, אבל בערים אחרות באירופה, למשל, ברומא, זה לא בהכרח ככה. בשורה התחתונה, זה היה טיול משפחתי נהדר ממש, אם כי הוא עשה לחייש ולי חשק לחזור ללונדון לטיול זוגי, כדי לעשות את כל מה שנמנע מאיתנו או לא הספקנו בטיול בגרסת הילדים, כמו ביקורים בתערוכות ושוטטות ספונטאנית בעיר ובחנויות.

הבחירה שלנו לנסוע לפני הכריסמס עצמו הוכיחה את עצמה. לפי מה שהבנתי, במהלך החג, הרבה חנויות ומסעדות בעיר סגורות והתחבורה הציבורית פועלת במתכונת מצומצמת. לעומת זאת, בשבועיים שלפני החג, אפשר גם ליהנות מכל הפינוקים של העיר וגם להרגיש את אווירת החג במלוא עוצמתה, בזכות מוזיקת החג והקישוטים שממלאים את העיר, אנשי הסנטה קלאוס המחופשים  והפעילויות שמארגנים שם לקראת הכריסמס, כמו ירידי חג המולד. דוגמה לקישוט שהלהיב את הילדים: עץ אשוח דיגיטלי באחת מתחנות הטיוב הגדולות. ישבנו שם לפחות 40 דקות, בעוד הילדים מגלגלים על העץ כדורי אור באמצעות סליל.

זה היה הטיול הכי מתוכנן ומאורגן שנסענו אליו, כי רצינו להבטיח שלילדים לא ישתעממו ושתהיה לנו שליטה על המצב, וגם זה הוכיח את עצמו. הילדים נהנו מאוד ואנחנו נהנינו גם מההנאה שלהם, גם מחוויית ה"ביחד" המשפחתית שהטיול הזה העניק לנו וגם לא מעט מהעיר עצמה. למשל, היה לנו כיף גדול לראות את הילדים מתרגשים מנסיעה ברכבת התחתית או מהאכלת סנאי בפארק או מקליעה מוצלחת למטרה בדוכן של בובות פוקימון. נראה לי שארד יזכור לכל החיים את שאגות האושר שפרצו מאיתנו כשהוא קלע למטרה עם הכדור בדוכן כזה בהייד פארק, אחרי שאבא שלו פספס בסיבוב הקודם.

מסלול ואטרקציות מרכזיות

התחבורה הציבורית בלונדון מצוינת, ואפשר להגיע בקלות ומהר לכל האטרקציות המרכזיות מכל מיקום בעיר. לכן לא תכננו את הטיול לפי אזורים ולפי קרבה גיאוגרפית בין אטרקציות, אלא השתדלנו לפזר את האטרקציות באופן מאוזן על פני חמשת ימי הטיול, כדי לא ליצור עומס גדול מדי ביום מסוים.

יום 1: נחיתה, התארגנות ושוטטות ברחוב אוקספורד

הגענו בצהריים עם טיסת אל על לשדה התעופה הית'רו. במונית של חברת Meadway, שהזמנו מראש באינטרנט, נסענו אל דירת ה-Airbnb ששכרנו. מונית לשישה אנשים יותר משתלמת מנסיעה בטיוב, וזה גם יותר נוח, כי היו לנו הרבה מזוודות.

הדירה הייתה במיקום מאוד מרכזי, בין רחוב בייקר לרחוב בונד, במרחק של חמש דקות הליכה מהייד פארק וממוזיאון מאדאם טוסו.

אחרי התארגנות קצרה יצאנו לרחוב אוקספורד שהיה מאוד קרוב אלינו לשיטוט של היכרות והסתגלות עם הסביבה. התפעלנו מחלונות הראווה ומקישוטי הכריסמס.

 כריסמס בלונדון

בזמן שחייש ובת דודתי הלכו לקנות כרטיסי SIM לטלפון, לקחתי את הילדים לחנות של דיסני באוקספורד. התפעלנו מהתצוגה, הצטלמנו עם בובות של אנה ואלזה והתיישבנו בכרכרה של סינדרלה.

אחרי זה הלכנו לקנות אוכל בסופרמקט, וזה היה מסע מרתק כשלעצמו, בין מוצרים לא מוכרים וכללי משחק קצת שונים. למזלנו, הילדים שלנו אוהבים סופרמרקטים לפחות כמונו.

אכלנו בדירה ארוחת ערב מוקדמת ונחנו לקראת ההמשך למחרת.

[the_ad id="16244"]

יום 2: לונדון איי (London Eye) וגדת התמזה

הזמנו מראש כרטיסים ללונדון איי, גלגל הענק הגבוה באירופה שנמצא על הגדה הדרומית של נהר התמזה. השכמנו קום, אכלנו ארוחת בוקר ונסענו לשם בטיוב. לפני העלייה לגלגל, התהלכנו בכיף על שפת התמזה, שהייתה מלאה בדוכני חג מולד.

הילדים נהנו לראות את לונדון מלמעלה וגם מהשיטוט שלנו, שלווה בשתיית שוקו חם, שנמכר בשפע בדוכנים.

יום 3: מוזיאון הטבע (Natural History Museum), חנות Forbidden Planet וכיכר לסטר (Lester Square)

מוזיאון הטבע בשכונת קנזיגטון היה האטרקציה המרכזית שלנו ליום השלישי. נסענו לשם בטיוב (מעט דרום מזרח מהדירה שלנו) בילינו שם כשעתיים והיה נהדר (פירוט בהמשך). אחרי ארוחת צהריים באזור, נסענו מזרחה לסוהו ל- Forbidden Planet, חנות ה"גיקים" המושלמת והענקית, שמציעה מבחר עצום של מוצרים ממותגים בהשראת עולם הקומיקס והמדע הבדיוני. ביקרתי שם לראשונה בתחילת שנות העשרים לחיי, ואז הבנתי שהתשוקה שלי למדע בדיוני היא לא לגמרי חריגה.

בערב ירדנו ליריד חג המולד בלסטר סקוור הסמוכה.

יום 4: שוק קמדן (Camden Market), מוזיאון לונדון (Museum of London) ופסטיבל Wonderland בהייד פארק

התחלנו את היום עם נסיעה צפונה לרובע קמדן, לשוק קמדן המפורסם, שפעיל בשבת וראשון. הבנו שהשוק פחות מתאים לילדים וחתכנו משם למוזיאון לונדון, שסוקר את תולדות לונדון. בילינו שם כשעה וחצי בהנאה רבה.

מוזיאון ילדים בלונדוןבערב ביקרנו ב-Winter Wonderland, יריד החורף המסורתי שמתקיים בהייד פארק ומשתרע על רבע משטחו בערך. הסתובבנו שם כשלוש שעות ועזבנו רק כי נהייה לנו קר מדי.

[the_ad id="16247"]

יום 5: מצודת לונדון (Tower of London), חילופי משמרות בארמון בקינגהאם וקובנט גארדן (Covent Garden)

בבוקר נסענו מזרחה למצודת לונדון, החביבה עליי, שעל הגדה הצפונית של התמזה. אחרי זה חזרנו מערבה, ללב ליבה של העיר, להצצה בארמון בקינגהאם, וצפינו בחילופי המשמרות בארמון, בלי להיכנס פנימה. בעיניי, בהחלט זו חוויה שבהחלט אפשר לוותר עליה.

המשכנו צפונה לשיטוט בשוק קובנט גארדן המקורה, ואחרי שחזרנו לדירה, בת דודתי ואני לקחנו לעצמנו ערב חופשי לשיטוט וקניות. חזרנו עם ארוחת ערב ומתנות לכולם והשמחה הייתה רבה. זהו. למחרת בבוקר כבר נסענו לשדה התעופה לוטון לטיסה חזרה לארץ.

כדאי לדעת

תפנית לא צפויה בהזמנת Airbnb

הזמנו דירה באתר Airbnb חודשיים מראש, אבל חיכתה לנו הפתעה. בניגוד למקובל, בעל הדירה לא יצר איתנו קשר כשהתקרב מועד הנסיעה, וזה עורר את חשדי. יום לפני הנסיעה התקשרנו אליו והוא לא ענה, ורק 12 שעות לפני הטיסה, אחרי שהצפנו אותו במיילים, ענתה לטלפון מישהי שהסבירה לנו בגמגום שיש בעיית אינסטלציה בדירה והמליצה לנו להיעזר ב-Airbnb כדי למצוא דירה חלופית.

לא היה קל בכלל לעכל את זה, אבל אכן שלחנו מייל לאתר, ומכאן ואילך, בניגוד לחששותינו, קיבלנו שירות מדהים ויעיל להפליא. תוך עשר דקות קיבלנו מייל תמיכה שבו הבטיחו לעזור לנו ואז גם התקשרו להרגיע אותנו. אחר כך, במשך שעתיים הנחו אותי אנשי האתר איך למקד את החיפוש שלי ואיך בדיוק לפנות לבעלי דירות, כך שאצליח לאתר דירה מתאימה תוך זמן קצר. כשבחרתי דירות, פנו מהאתר לבעלי הדירות כדי להפנות את תשומת לבם שיש להם הודעה ממני, וככה מצאנו דירה עם סלון, שלושה חדרי שינה ושני חדרי אמבטיה, במיקום שהיה אפילו יותר מרכזי מהמיקום של הדירה המקורית, וגם קיבלנו הנחה על הזמנה ברגע האחרון. מהאתר עצמו קיבלנו בתור פיצוי קרדיט להזמנה הבאה.

הלקח: הגיבוי של Airbnb מאוד חשוב, למקרה של רמאות או אם משהו לא מסתדר, ולכן חשוב מאוד שהקשר עם בעלי דירות, כולל התשלום, ייעשה רק דרך האתר. ככה פעלנו במקרה הזה, ובזכות זה יכולנו להיעזר באתר.

[the_ad id="16248"]

מוזיאונים

הכניסה לכל המוזיאונים בלונדון חופשית, וזה מצוין, אם כי בביקורי המוזיאון שלנו השתדלתי לקנות תוכנייה (במחיר מופקע) או לשלשל כסף לקופת התרומות.

במוזיאון הטבע היו תצוגות מדהימות, כולל תצוגת דינוזאורים שמאוד נהנינו בה, ותצוגות של פוחלצי חיות, ובחלל המרכזי יש תצוגה ימית נהדרת, אבל עם הפעלות מיושנות וגם תצוגת מטאוריטים נפלאה. יש הרבה מה לראות שם, אבל יצאנו אחרי שעתיים, כי הגענו לגבול הקשב של הילדים.

מוזיאון היסטורה וטבע לונדוןבכלל התלבטנו אם ללכת למוזיאון לונדון, אבל בדיעבד שמחנו מאוד שביקרנו שם. בעצם, הכרענו לטובת המוזיאון בגלל תצוגה של הדב פדינגטון שידענו שמתקיימת שם, אבל בפועל, הסתבר שזו תצוגה די קטנה, ושדווקא התצוגות שקשורות לתולדות העיר הן מרתקות ומאוד נגישות לילדים, כל עוד מתרגמים להם כיתובים והסברים באנגלית. למשל, יש הפעלה סביב שולחן גדול שמודגם בו תהליך של היווצרות והתרחבות של עיר, על רקע התפתחויות טכנולוגיות וגורמים נוספים. זה כמו שיעור גיאוגרפיה, אבל מאוד כייפי. עוד במוזיאון: אחת המכוניות הראשונות שנסעו בהן בלונדון.

שוק קמדן

זה שוק רחוב גדול מאוד ונחמד מאוד, עם דגש על חפצים מגניבים, עתיקות ואוכל רחוב, אבל אם נוסעים עם ילדים, כדאי לוותר על החוויה. הדוכנים גבוהים, וילדים לא תמיד מצליחים לראות את החפצים, וממילא מדובר לרב בחפצים עדינים, שפחות מושכים ילדים. בחורף הקר, זה עוד פחות כיף לסייר שם עם ילדים.

מצודת לונדון

מביקורים קודמים, זכרתי את ההדרכה של חיילי המשמר במצודה כמעניינת ומצחיקה, אבל כשניסינו את זה עם הילדים, הבנו שזה לא מתאים, בייחוד כי ניסיונות התרגום שלנו הפריעו לנוכחים. מצד שני, נהנינו מהסיור העצמאי שלנו שם, גם על החומה וגם במוזיאון הקטן שבתוך המצודה, שכולל תצוגה של המטבעה המלכותית ששכנה בעבר במצודה, של תותחים ושל כתרי מלוכה אנגליים. זכרתי שיש שם גם תצוגה של תכשיטי מלוכה מרהיבים, אבל לא הצלחנו למצוא אותה.

[the_ad id="16253"]

ירידי חג מולד ו-Wonderland

 ביקרנו בהרבה ירידי חג מולד בעיר, בעזרת Out London Time, שיש בו פירוט של כל פעילויות הכריסמס בעיר. בסך הכול, הירידים מאוד דומים זה לזה וכוללים את אותם דוכני קישוטים ואותן פעילויות ואותם דוכני נקניקיות. כדאי לקחת את זה בחשבון, אבל לא להחמיץ את Wonderland בהייד פארק, שהוא ממש ענק וכולל מאות דוכנים של פעילויות, כמו קליעה למטרה, וגם מתקני לונה פארק, כגון מכוניות מתנגשות. חוץ מזה, יש שם הרבה אוכל צבעוני מלא בסוכר ושמן, לטוב ולרע.

קניות בלונדון

סוג הבילוי הזה היה בעדיפות נמוכה אצלנו, גם כי זו אף פעם לא גולת הכותרת מבחינתנו וגם בגלל הילדים, שלא מתלהבים מקניות. מצד שני, כן ביקרנו בחנויות שידענו שירגשו את הילדים גם בלי רכישות בפועל, כמו חנות המומינים בקובנט גארדן. במשך עשר דקות נחמדות מאוד נפערו להם שם העיניים, וכדי בכל זאת לצאת עם מזכרת ביד, קנינו מגבות מטבח עם ציורי מומינים.

אוכל

אומנם אכלנו גם בדירה, אבל בסך הכול, ישבנו הרבה במסעדות. בינתיים הילדים שלי הם לא חובבי מזון גורמה, אז כדי שכל הצדדים ייהנו, וכדי לא להתפשר על מקדונלד'ס, אכלנו בעיקר במסעדות איטלקיות, והסתדרנו עם זה מצוין. גם במסעדות האיטלקיות היוקרתיות, מצאנו מנות שילדים בדרך כלל אוהבים, כמו פיצה מרגריטה, פסטה נפוליטנה וחזה עוף בגריל. בעזרת אפליקציית Goole Maps איתרנו מסעדות סמוכות למקום שהיינו בו, ובחרנו מסעדות שמדורגות גבוה ב-Trip Advisor.

חוץ מזה, הילדים התגלו, להפתעתי, כחובבי נקניקיות בלחמניות, שאפשר למצוא בקלות ברחוב, ובאופן פחות מפתיע, הם אהבו גם את השוקו החם והוופל הבלגי עם הגלידה והקצפת שהעיר מציעה בכל פינה. על פיש אנד צ'יפס כולנו ויתרנו בקלות.

מזג אויר

הגענו למזג אויר קר, שנע לרוב בין ארבע-חמש מעלות ביום לאפס בלילה. שלג לא היה וגשם רק מעט ובעיקר זרזיף לא מכביד.

הסתדרנו יפה עם הקור בזכות מעילים חמים, כובעי צמר וכפפות וגם בזכות השוקו חם, שקנינו בערך פעם בשעה.

טיסה ועלויות

את הטיסות הזמנו חצי שנה מראש וזה מאוד השתלם לנו כלכלית. בסך הכול שילמנו על ארבעה כרטיסים כ-7000 ש"ח (קצת יותר מ-400 דולר לכרטיס), ומבדיקה שלנו, היינו צריכים לשלם כמאה דולר יותר לכרטיס, חודשיים לפני הטיסה.

טסנו באחת מטיסות ה"דרימליינר" הראשונות של אל אל, והבחירה הצדיקה את עצמה. היו לנו מסכים אישיים ושפע עצום של סרטים וסדרות לצפייה.

הדירה עלתה לנו בסביבות 4,300 ש"ח לכל חמשת הלילות.

עוד טיפים

משך הטיול: חמישה ימים מלאים הספיקו לנו לגמרי, כי ידענו שפרק זמן ממושך יותר יאתגר את הסבלנות של הילדים. באופן כללי, אנחנו מעדיפים יותר טיולים לפרק זמן קצר יחסית מאשר טיולים ארוכים.

החמצה: חשבנו לבקר באחד מסניפי Cereal killer cafe, שמגישים בו ארוחות על טהרת דגני הבוקר, אבל לא יצא, כי הכנו את כל ארוחות הבוקר בדירה. נראה לי שילדים יכולים מאוד ליהנות במקום כזה, ויש סיכוי טוב שגם מבוגרים.

[the_ad id="16253"]

משפחת לוין

לא, אנחנו לא נוצרים ולא מחזיקים עצי אשוח בבית, אבל הילדים שלנו, רשף (11) וארד (7.5) מעריצים

קרא עוד...

כריסמס בלונדון עם הילדים

חמוטל לוין, דצמבר 2017

רחוב אוקספורד, לונדון איי וגדת התמזה, מוזיאון הטבע, שוק קמדן ועוד

בכמה מילים: למה לונדון? כי רצינו טיול לאירופה שלא מצריך טיסה ארוכה, ומניסיוני אווירת הכריסמס מורגשת מאוד בלונדון, אבל בערים אחרות באירופה, למשל, ברומא, זה לא בהכרח ככה. בשורה התחתונה, זה היה טיול משפחתי נהדר ממש, אם כי הוא עשה לחייש ולי חשק לחזור ללונדון לטיול זוגי, כדי לעשות את כל מה שנמנע מאיתנו או לא הספקנו בטיול בגרסת הילדים, כמו ביקורים בתערוכות ושוטטות ספונטאנית בעיר ובחנויות.

הבחירה שלנו לנסוע לפני הכריסמס עצמו הוכיחה את עצמה. לפי מה שהבנתי, במהלך החג, הרבה חנויות ומסעדות בעיר סגורות והתחבורה הציבורית פועלת במתכונת מצומצמת. לעומת זאת, בשבועיים שלפני החג, אפשר גם ליהנות מכל הפינוקים של העיר וגם להרגיש את אווירת החג במלוא עוצמתה, בזכות מוזיקת החג והקישוטים שממלאים את העיר, אנשי הסנטה קלאוס המחופשים  והפעילויות שמארגנים שם לקראת הכריסמס, כמו ירידי חג המולד. דוגמה לקישוט שהלהיב את הילדים: עץ אשוח דיגיטלי באחת מתחנות הטיוב הגדולות. ישבנו שם לפחות 40 דקות, בעוד הילדים מגלגלים על העץ כדורי אור באמצעות סליל.

[the_ad id="16249"]

זה היה הטיול הכי מתוכנן ומאורגן שנסענו אליו, כי רצינו להבטיח שלילדים לא ישתעממו ושתהיה לנו שליטה על המצב, וגם זה הוכיח את עצמו. הילדים נהנו מאוד ואנחנו נהנינו גם מההנאה שלהם, גם מחוויית ה"ביחד" המשפחתית שהטיול הזה העניק לנו וגם לא מעט מהעיר עצמה. למשל, היה לנו כיף גדול לראות את הילדים מתרגשים מנסיעה ברכבת התחתית או מהאכלת סנאי בפארק או מקליעה מוצלחת למטרה בדוכן של בובות פוקימון. נראה לי שארד יזכור לכל החיים את שאגות האושר שפרצו מאיתנו כשהוא קלע למטרה עם הכדור בדוכן כזה בהייד פארק, אחרי שאבא שלו פספס בסיבוב הקודם.

מסלול ואטרקציות מרכזיות

התחבורה הציבורית בלונדון מצוינת, ואפשר להגיע בקלות ומהר לכל האטרקציות המרכזיות מכל מיקום בעיר. לכן לא תכננו את הטיול לפי אזורים ולפי קרבה גיאוגרפית בין אטרקציות, אלא השתדלנו לפזר את האטרקציות באופן מאוזן על פני חמשת ימי הטיול, כדי לא ליצור עומס גדול מדי ביום מסוים.

יום 1: נחיתה, התארגנות ושוטטות ברחוב אוקספורד

הגענו בצהריים עם טיסת אל על לשדה התעופה הית'רו. במונית של חברת Meadway, שהזמנו מראש באינטרנט, נסענו אל דירת ה-Airbnb ששכרנו. מונית לשישה אנשים יותר משתלמת מנסיעה בטיוב, וזה גם יותר נוח, כי היו לנו הרבה מזוודות.

הדירה הייתה במיקום מאוד מרכזי, בין רחוב בייקר לרחוב בונד, במרחק של חמש דקות הליכה מהייד פארק וממוזיאון מאדאם טוסו.

אחרי התארגנות קצרה יצאנו לרחוב אוקספורד שהיה מאוד קרוב אלינו לשיטוט של היכרות והסתגלות עם הסביבה. התפעלנו מחלונות הראווה ומקישוטי הכריסמס.

 חופשה בלונדון לפני הכריסמס

בזמן שחייש ובת דודתי הלכו לקנות כרטיסי SIM לטלפון, לקחתי את הילדים לחנות של דיסני באוקספורד. התפעלנו מהתצוגה, הצטלמנו עם בובות של אנה ואלזה והתיישבנו בכרכרה של סינדרלה.

אחרי זה הלכנו לקנות אוכל בסופרמקט, וזה היה מסע מרתק כשלעצמו, בין מוצרים לא מוכרים וכללי משחק קצת שונים. למזלנו, הילדים שלנו אוהבים סופרמרקטים לפחות כמונו.

אכלנו בדירה ארוחת ערב מוקדמת ונחנו לקראת ההמשך למחרת.

לטיולים דומים


נאפולי וקפיצה לחוף אמלפי

תגובות פייסבוק

טיול בת מצווה בלונדון

תגובות פייסבוק

יום 2: לונדון איי (London Eye) וגדת התמזה

הזמנו מראש כרטיסים ללונדון איי, גלגל הענק הגבוה באירופה שנמצא על הגדה הדרומית של נהר התמזה. השכמנו קום, אכלנו ארוחת בוקר ונסענו לשם בטיוב. לפני העלייה לגלגל, התהלכנו בכיף על שפת התמזה, שהייתה מלאה בדוכני חג מולד.

הילדים נהנו לראות את לונדון מלמעלה וגם מהשיטוט שלנו, שלווה בשתיית שוקו חם, שנמכר בשפע בדוכנים.

יום 3: מוזיאון הטבע (Natural History Museum), חנות Forbidden Planet וכיכר לסטר (Lester Square)

מוזיאון הטבע בשכונת קנזיגטון היה האטרקציה המרכזית שלנו ליום השלישי. נסענו לשם בטיוב (מעט דרום מזרח מהדירה שלנו) בילינו שם כשעתיים והיה נהדר (פירוט בהמשך). אחרי ארוחת צהריים באזור, נסענו מזרחה לסוהו ל- Forbidden Planet, חנות ה"גיקים" המושלמת והענקית, שמציעה מבחר עצום של מוצרים ממותגים בהשראת עולם הקומיקס והמדע הבדיוני. ביקרתי שם לראשונה בתחילת שנות העשרים לחיי, ואז הבנתי שהתשוקה שלי למדע בדיוני היא לא לגמרי חריגה.

בערב ירדנו ליריד חג המולד בלסטר סקוור הסמוכה.

יום 4: שוק קמדן (Camden Market), מוזיאון לונדון (Museum of London) ופסטיבל Wonderland בהייד פארק

התחלנו את היום עם נסיעה צפונה לרובע קמדן, לשוק קמדן המפורסם, שפעיל בשבת וראשון. הבנו שהשוק פחות מתאים לילדים וחתכנו משם למוזיאון לונדון, שסוקר את תולדות לונדון. בילינו שם כשעה וחצי בהנאה רבה.

מוזיאון ילדים בלונדוןבערב ביקרנו ב-Winter Wonderland, יריד החורף המסורתי שמתקיים בהייד פארק ומשתרע על רבע משטחו בערך. הסתובבנו שם כשלוש שעות ועזבנו רק כי נהייה לנו קר מדי.

[the_ad id="16250"]

יום 5: מצודת לונדון (Tower of London), חילופי משמרות בארמון בקינגהאם וקובנט גארדן (Covent Garden)

בבוקר נסענו מזרחה למצודת לונדון, החביבה עליי, שעל הגדה הצפונית של התמזה. אחרי זה חזרנו מערבה, ללב ליבה של העיר, להצצה בארמון בקינגהאם, וצפינו בחילופי המשמרות בארמון, בלי להיכנס פנימה. בעיניי, בהחלט זו חוויה שבהחלט אפשר לוותר עליה.

המשכנו צפונה לשיטוט בשוק קובנט גארדן המקורה, ואחרי שחזרנו לדירה, בת דודתי ואני לקחנו לעצמנו ערב חופשי לשיטוט וקניות. חזרנו עם ארוחת ערב ומתנות לכולם והשמחה הייתה רבה. זהו. למחרת בבוקר כבר נסענו לשדה התעופה לוטון לטיסה חזרה לארץ.

כדאי לדעת

תפנית לא צפויה בהזמנת Airbnb

הזמנו דירה באתר Airbnb חודשיים מראש, אבל חיכתה לנו הפתעה. בניגוד למקובל, בעל הדירה לא יצר איתנו קשר כשהתקרב מועד הנסיעה, וזה עורר את חשדי. יום לפני הנסיעה התקשרנו אליו והוא לא ענה, ורק 12 שעות לפני הטיסה, אחרי שהצפנו אותו במיילים, ענתה לטלפון מישהי שהסבירה לנו בגמגום שיש בעיית אינסטלציה בדירה והמליצה לנו להיעזר ב-Airbnb כדי למצוא דירה חלופית.

לא היה קל בכלל לעכל את זה, אבל אכן שלחנו מייל לאתר, ומכאן ואילך, בניגוד לחששותינו, קיבלנו שירות מדהים ויעיל להפליא. תוך עשר דקות קיבלנו מייל תמיכה שבו הבטיחו לעזור לנו ואז גם התקשרו להרגיע אותנו. אחר כך, במשך שעתיים הנחו אותי אנשי האתר איך למקד את החיפוש שלי ואיך בדיוק לפנות לבעלי דירות, כך שאצליח לאתר דירה מתאימה תוך זמן קצר. כשבחרתי דירות, פנו מהאתר לבעלי הדירות כדי להפנות את תשומת לבם שיש להם הודעה ממני, וככה מצאנו דירה עם סלון, שלושה חדרי שינה ושני חדרי אמבטיה, במיקום שהיה אפילו יותר מרכזי מהמיקום של הדירה המקורית, וגם קיבלנו הנחה על הזמנה ברגע האחרון. מהאתר עצמו קיבלנו בתור פיצוי קרדיט להזמנה הבאה.

הלקח: הגיבוי של Airbnb מאוד חשוב, למקרה של רמאות או אם משהו לא מסתדר, ולכן חשוב מאוד שהקשר עם בעלי דירות, כולל התשלום, ייעשה רק דרך האתר. ככה פעלנו במקרה הזה, ובזכות זה יכולנו להיעזר באתר.

[the_ad id="16251"]

מוזיאונים

הכניסה לכל המוזיאונים בלונדון חופשית, וזה מצוין, אם כי בביקורי המוזיאון שלנו השתדלתי לקנות תוכנייה (במחיר מופקע) או לשלשל כסף לקופת התרומות.

במוזיאון הטבע היו תצוגות מדהימות, כולל תצוגת דינוזאורים שמאוד נהנינו בה, ותצוגות של פוחלצי חיות, ובחלל המרכזי יש תצוגה ימית נהדרת, אבל עם הפעלות מיושנות וגם תצוגת מטאוריטים נפלאה. יש הרבה מה לראות שם, אבל יצאנו אחרי שעתיים, כי הגענו לגבול הקשב של הילדים.

מוזיאון היסטורה וטבע לונדוןבכלל התלבטנו אם ללכת למוזיאון לונדון, אבל בדיעבד שמחנו מאוד שביקרנו שם. בעצם, הכרענו לטובת המוזיאון בגלל תצוגה של הדב פדינגטון שידענו שמתקיימת שם, אבל בפועל, הסתבר שזו תצוגה די קטנה, ושדווקא התצוגות שקשורות לתולדות העיר הן מרתקות ומאוד נגישות לילדים, כל עוד מתרגמים להם כיתובים והסברים באנגלית. למשל, יש הפעלה סביב שולחן גדול שמודגם בו תהליך של היווצרות והתרחבות של עיר, על רקע התפתחויות טכנולוגיות וגורמים נוספים. זה כמו שיעור גיאוגרפיה, אבל מאוד כייפי. עוד במוזיאון: אחת המכוניות הראשונות שנסעו בהן בלונדון.

שוק קמדן

זה שוק רחוב גדול מאוד ונחמד מאוד, עם דגש על חפצים מגניבים, עתיקות ואוכל רחוב, אבל אם נוסעים עם ילדים, כדאי לוותר על החוויה. הדוכנים גבוהים, וילדים לא תמיד מצליחים לראות את החפצים, וממילא מדובר לרב בחפצים עדינים, שפחות מושכים ילדים. בחורף הקר, זה עוד פחות כיף לסייר שם עם ילדים.

מצודת לונדון

מביקורים קודמים, זכרתי את ההדרכה של חיילי המשמר במצודה כמעניינת ומצחיקה, אבל כשניסינו את זה עם הילדים, הבנו שזה לא מתאים, בייחוד כי ניסיונות התרגום שלנו הפריעו לנוכחים. מצד שני, נהנינו מהסיור העצמאי שלנו שם, גם על החומה וגם במוזיאון הקטן שבתוך המצודה, שכולל תצוגה של המטבעה המלכותית ששכנה בעבר במצודה, של תותחים ושל כתרי מלוכה אנגליים. זכרתי שיש שם גם תצוגה של תכשיטי מלוכה מרהיבים, אבל לא הצלחנו למצוא אותה.

לטיולים דומים


טיול בחבל הבסקים

תגובות פייסבוק

צפון יוון עם ילדים

תגובות פייסבוק

בת אביב והמשפחה בהולנד

תגובות פייסבוק

ירידי חג מולד ו-Wonderland

 ביקרנו בהרבה ירידי חג מולד בעיר, בעזרת Out London Time, שיש בו פירוט של כל פעילויות הכריסמס בעיר. בסך הכול, הירידים מאוד דומים זה לזה וכוללים את אותם דוכני קישוטים ואותן פעילויות ואותם דוכני נקניקיות. כדאי לקחת את זה בחשבון, אבל לא להחמיץ את Wonderland בהייד פארק, שהוא ממש ענק וכולל מאות דוכנים של פעילויות, כמו קליעה למטרה, וגם מתקני לונה פארק, כגון מכוניות מתנגשות. חוץ מזה, יש שם הרבה אוכל צבעוני מלא בסוכר ושמן, לטוב ולרע.

קניות בלונדון

סוג הבילוי הזה היה בעדיפות נמוכה אצלנו, גם כי זו אף פעם לא גולת הכותרת מבחינתנו וגם בגלל הילדים, שלא מתלהבים מקניות. מצד שני, כן ביקרנו בחנויות שידענו שירגשו את הילדים גם בלי רכישות בפועל, כמו חנות המומינים בקובנט גארדן. במשך עשר דקות נחמדות מאוד נפערו להם שם העיניים, וכדי בכל זאת לצאת עם מזכרת ביד, קנינו מגבות מטבח עם ציורי מומינים.

אוכל

אומנם אכלנו גם בדירה, אבל בסך הכול, ישבנו הרבה במסעדות. בינתיים הילדים שלי הם לא חובבי מזון גורמה, אז כדי שכל הצדדים ייהנו, וכדי לא להתפשר על מקדונלד'ס, אכלנו בעיקר במסעדות איטלקיות, והסתדרנו עם זה מצוין. גם במסעדות האיטלקיות היוקרתיות, מצאנו מנות שילדים בדרך כלל אוהבים, כמו פיצה מרגריטה, פסטה נפוליטנה וחזה עוף בגריל. בעזרת אפליקציית Goole Maps איתרנו מסעדות סמוכות למקום שהיינו בו, ובחרנו מסעדות שמדורגות גבוה ב-Trip Advisor.

חוץ מזה, הילדים התגלו, להפתעתי, כחובבי נקניקיות בלחמניות, שאפשר למצוא בקלות ברחוב, ובאופן פחות מפתיע, הם אהבו גם את השוקו החם והוופל הבלגי עם הגלידה והקצפת שהעיר מציעה בכל פינה. על פיש אנד צ'יפס כולנו ויתרנו בקלות.

מזג אויר

הגענו למזג אויר קר, שנע לרוב בין ארבע-חמש מעלות ביום לאפס בלילה. שלג לא היה וגשם רק מעט ובעיקר זרזיף לא מכביד.

הסתדרנו יפה עם הקור בזכות מעילים חמים, כובעי צמר וכפפות וגם בזכות השוקו חם, שקנינו בערך פעם בשעה.

טיסה ועלויות

את הטיסות הזמנו חצי שנה מראש וזה מאוד השתלם לנו כלכלית. בסך הכול שילמנו על ארבעה כרטיסים כ-7000 ש"ח (קצת יותר מ-400 דולר לכרטיס), ומבדיקה שלנו, היינו צריכים לשלם כמאה דולר יותר לכרטיס, חודשיים לפני הטיסה.

טסנו באחת מטיסות ה"דרימליינר" הראשונות של אל אל, והבחירה הצדיקה את עצמה. היו לנו מסכים אישיים ושפע עצום של סרטים וסדרות לצפייה.

הדירה עלתה לנו בסביבות 4,300 ש"ח לכל חמשת הלילות.

עוד טיפים

משך הטיול: חמישה ימים מלאים הספיקו לנו לגמרי, כי ידענו שפרק זמן ממושך יותר יאתגר את הסבלנות של הילדים. באופן כללי, אנחנו מעדיפים יותר טיולים לפרק זמן קצר יחסית מאשר טיולים ארוכים.

החמצה: חשבנו לבקר באחד מסניפי Cereal killer cafe, שמגישים בו ארוחות על טהרת דגני הבוקר, אבל לא יצא, כי הכנו את כל ארוחות הבוקר בדירה. נראה לי שילדים יכולים מאוד ליהנות במקום כזה, ויש סיכוי טוב שגם מבוגרים.

לטיולים דומים


האיים האזוריים עם ילדים

תגובות פייסבוק

מיקי בסלובקיה וצ’כיה

תגובות פייסבוק

צפון יוון עם ילדים

תגובות פייסבוק

[the_ad id="16256"]

אימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *